Project Eigen Woning

Al 20 jaar adviseer ik over complexe ruimtelijke ontwikkelingen zoals de bouw van woningen en dan met name in de initiatieffase. Daar ben ik behoorlijk bedreven in. Bij de daadwerkelijke bouw en afbouw ben ik zelden betrokken. Ik zag het dan ook als een grote uitdaging om bij onze eigen woning in Alblasserdam te laten zien dat ik ook die fase kan beheersen. Ruim anderhalf jaar voorbereiding om in iets meer dan een maand de woning met tuin van casco naar meer dan woonklaar te krijgen. Het resultaat mag er wezen, maar het proces was persoonlijk uitdagend. Torenhoge materiaalkosten en schaarste aan werklui zorgden voor een grote afhankelijkheid waardoor grip houden soms onmogelijk leek. Het vergde maximale inzet, charme, incasseringsvermogen en geduld om van bijna af richting afgerond te komen. Weer een ervaring rijker!

Tijdsperiode: 2021 – 2022